Tuesday, December 5, 2006

There's a wolf in the piano

"There is no light without darkness". Så sant. Från att ha varit i djupaste avgrunden tar man sig ändå upp igen. Ibland krävs det att man tar del av mörkret för se ljuset, även om ljuset alltid inte är vad det verkar vara. Ditt ljus är inte alltid mitt ljus. Det skenheliga ljusets skenhelighet kännetecknas av en alltför enkel lösning och bör undvikas och bekämpas. Men: ”...ser du länge ner i en avgrund, ser den också in i dig”. Det gäller att vara på sin vakt.

En blind Dubbel-provning har genomförts hos Forssmans. 7 belgiska dubblar provades: Chimay Röd, Affligem Dubbel, Westmalle Dubbel, Achel Brune, Maredsous 8, St. Bernadus Prior 8 och St. Bernadus Pater 6. Sammantaget fann sällskapet att Achel Brune var det trevligaste ölen med bäst balans. "Trappistdubbel!", utbrast någon. En underskattad öl helt enkelt. Affligem Dubbel var sämst enligt sällskapet och även Chimay Röd ogillades. Mer detaljer än så kan inte ges i dagsläget då sällskapet efter detta drog på galej och inga spår av anteckningar eller dylikt kunde efter detta återfinnas.

För övrigt kan det tilläggas att Thomas Hardy's Ale 2006 släppts på vårt kära Systembolaget och inhandlats och provats av undertecknad. Den är förträfflig redan nu. Oerhört smakrik. Pepprig av alkoholhalten som inte hunnit rundats av. Den mörka fruktigheten fanns där om än inte helt utvecklad ännu. Helt otrolig öl, tyckte även Per som hade oturen att förra året få tag i förmodligen det enda exemplar av 2005 års utgåva som smakade filmjölk. Nu såg även han ljuset i mörkret och begav sig genast för att köpa några flaskor av denna fina brygd. Lycka på flaska, som Per också uttryckte det. Man kan inte göra annat än att hålla med. Köp. Annars rekommenderas också Samichlaus Bier. En Doppelbock som kan krossa dig och smula dig sönder i småbitar. Den är riktigt elak men smakar riktigt bra. En lager med mycket smak är man inte helt bortskämt med, då det inte vimlar av Doppelbocks och dylikt i Sverige. Rom- och likörlik tyckte vi och russin/torkade torkade fanns där även om Per hävdade att det där med att öl kan smaka torkad frukt bara var bluff. Per är en sann individualist.

No comments: